Auto-Strefa

Honda Club Wałbrzych

Klub fanów Hondy z Wałbrzycha i okolic




Teraz jest Pt, 22 wrz 2017; 10:56:58

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Cz, 29 lis 2012; 10:04:11 
Offline
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 03 lis 2012; 05:48:22
Posty: 2488
Lokalizacja: Wałbrzych / P. góra
Imię: Grupa krwi 5W40
Honda:: EJ9 GAZOLOT
A trzyma wolne? Bo teoretycznie przy pojemności prawie +50% to już powinno podnosić iglice
jak przy moto na lekkim gazie,jeżeli jest dobrze to pewnie reakcja na pedał jest giga :)

_________________
Samochody dzielą się na: Japońskie i wyroby samochodopodobne.
SMS-sy kasuję bez czytania-wszystkie razem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Cz, 29 lis 2012; 10:13:21 
Offline
Administrator techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 13 gru 2008; 05:22:47
Posty: 460
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław
Imię: Paweł
Honda:: Była Civic EG8 D15xx
Mnie zastanawia jak będzie się sprawdzało wyprzedzenie zapłonu przy doładowaniu. Bo aparat niby działa na podciśnienie a tam będzie ciśnienie.

_________________
Moja Ex Honda | Mój Blog | MotionSystems.eu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Cz, 29 lis 2012; 10:14:25 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 04 cze 2012; 03:19:26
Posty: 590
Lokalizacja: Wałbrzych
Imię: Marcin
Honda:: EJ2
trzyma wolne reakcja na gaz jest rewelacyjna jutro skracam ssaka o 50%. nie wiem jak to bedzie z wyprzedzeniem zapłonu jak nie wyda na tym aparacie to przerobisz i wgrasz mapy :D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Cz, 29 lis 2012; 10:35:36 
Offline
Klubowicz
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 03 lis 2012; 05:48:22
Posty: 2488
Lokalizacja: Wałbrzych / P. góra
Imię: Grupa krwi 5W40
Honda:: EJ9 GAZOLOT
No właśnie ,co z zapłonem?Teraz nawet z podpatrzeniem czegoś takiego to lipa, gaźnikowców doładowanych nie dość że było mało ,to jeszcze wyginęły już śmiercią naturalną.

_________________
Samochody dzielą się na: Japońskie i wyroby samochodopodobne.
SMS-sy kasuję bez czytania-wszystkie razem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Cz, 29 lis 2012; 10:51:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 04 cze 2012; 03:19:26
Posty: 590
Lokalizacja: Wałbrzych
Imię: Marcin
Honda:: EJ2
dlatego to jest robione metodą prób i błedów a jak aparat z D13 nie da rady to zastosuje sie z D15 i Maxoff wgra mapy ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Pt, 30 lis 2012; 05:50:30 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009; 07:07:24
Posty: 5640
Lokalizacja: Wałbrzych / Stary Zdrój
Imię: Grzegorz
Honda:: Accord Coupe CG4
ozeh napisał(a):
......jak aparat z D13 nie da rady to zastosuje sie z D15 i Maxoff wgra mapy ;)

Żeby to było takie proste jak się pisze, ale żeby wgrać mapy to trzeba mieć do czego a kompa z D13B2 nie zrobisz. Musisz przejść na ODB1 ,czyli zmienić kompa , zakładając w ogóle że da się w kompie wyłączyć obsługę większości czujników żeby nie wywalało checka i "pakowało" kompa w tryb awaryjny.
Generalnie komp ODB1 np:P06 musiał by czytać tylko z wgranych map a nie z obsługi sondy, Paweł musiał by obadać wszystkie za i przeciw bo sam nie mam pewności czy to zadziała.

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zbieraj punkty a 24 wymień na rower.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Pt, 30 lis 2012; 08:10:04 
Offline
Administrator techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 13 gru 2008; 05:22:47
Posty: 460
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław
Imię: Paweł
Honda:: Była Civic EG8 D15xx
Aby to działało potrzebne są czujniki te co w aparacie zapłonowy, MAP sensor (do mapy) oraz fajnie byłoby mieć czujnik położenia przepustnicy (bo tego chyba nie da się w prosty sposób wyłączyć). Pozostałe czujniki także nie powinny stwarzać problemów (chyba jeszcze dwa są), zawsze można je gdzieś wpiąć a zamiast wtrysków wstawić oporniki.

_________________
Moja Ex Honda | Mój Blog | MotionSystems.eu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Pt, 30 lis 2012; 08:39:09 
Online
Administrator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009; 07:07:24
Posty: 5640
Lokalizacja: Wałbrzych / Stary Zdrój
Imię: Grzegorz
Honda:: Accord Coupe CG4
I tu pewnie z pomocą przyjść mogą "przeszkadzajki" z instalacji LPG np: emulator wtryskiwaczy.
TPS można by zastosować potencjometr przy lince gazu (taki jak w oryginalnym TPS) Z MAP sensorem może dało by się założyć taki zewnętrzny jak na kolektorze u Czadowego było i to na dolocie do gaźników by trzeba było zrobić. Zostaje jeszcze krokowy i .....?

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zbieraj punkty a 24 wymień na rower.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Pt, 30 lis 2012; 09:28:38 
Offline
Administrator techniczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So, 13 gru 2008; 05:22:47
Posty: 460
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław
Imię: Paweł
Honda:: Była Civic EG8 D15xx
Krokowy można wyłączyć.
Jest czujnik temperatury i jakiś czujnik oparów czy coś takiego.

_________________
Moja Ex Honda | Mój Blog | MotionSystems.eu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: D13B2 + gaźniki CBR 900
PostNapisane: Pt, 30 lis 2012; 09:43:12 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 04 cze 2012; 03:19:26
Posty: 590
Lokalizacja: Wałbrzych
Imię: Marcin
Honda:: EJ2
w drugim komplecie gaźników mam czujnik położenia przepustnicy


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Wordpress theme made by Sorel for Vladinho
phpBB3 theme made by Shadow_One, Wedytowane przez Free dla HondaClub
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL